top of page

Bamboe vloeren

Wanneer gedacht wordt aan verduurzaming van een woning, dan is een duurzame vloer een logische keuze. Een bamboe vloer is een bewuste en verantwoorde keuze! Deze vloeren zijn door hun strakke uiterlijk en ruime kleur-mogelijkheden ook nog eens goed te combineren met diverse interieur stijlen. Bovenal is een bamboe vloer een duurzame keuze. 

2015049-HR-8_Photo-by-Mats-Holst-WEB-1024x683.jpg
Organic Interior
2016053-HR-5-Photo-by-Inês-Guedes-WEB-1024x683.jpg
2014008 (3).jpg

Bamboe vloer plaatsen

Het zelf plaatsen van een bamboe vloer is voor een handige klusser geen probleem. Ook de minder ervaren klusser geven wij graag advies.

Uiteraard kunnen wij het plaatsen van de vloer ook verzorgen.

Bamboo tree

Bamboe: Een verantwoord en veilig product.

FSC®, wereldwijd erkend als het beste certificeringssysteem voor verantwoorde houtproductie, is nu ook beschikbaar voor bamboe. Onze bamboe vloeren vallen onder FSC®certificering: FSC CU-COC-812067

De Europese Commissie vereist dat consumenten-producten voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu, middels CE markering. Alle MOSO vloeren dragen CE markering sinds 2008.

De nieuwe generatie bamboe vloeren; bereikbaar voor iedereen 

De mogelijkheden van bamboe vloeren zijn de laatste jaren flink uitgebreid. De collecties van MOSO bevatten tientallen verschillende vloertypen, met een enorme variatie aan kleuren, stijlen en afwerkingen. Hierdoor is er voor iedereen wel een bamboe vloer te vinden!

Een duurzame keuze en een ecologische vloer

De reuzenbamboe wordt gezien als één van de meest potentierijke grondstoffen voor een duurzame economie. Bamboe groeit sneller dan iedere andere plant en heeft hele specifieke houtachtige eigenschappen. Deze kwaliteiten maken het uitermate geschikt als alternatief voor tropisch hardhout.

Is bamboe milieuvriendelijk? Er worden toch bossen gekapt?

Juist de kap is het belangrijkste milieuargument en dat maakt bamboe zo uniek. Elk jaar maakt de bamboe moederplant meerdere nieuwe stammen aan die binnen een paar maanden tot volwassen hoogte uitgroeien. Elke stam heeft 5 jaar de tijd nodig om voldoende uit te harden. In een volwassen bamboeplantage kunnen elk jaar de 5 jaar oude stammen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos achteruitgaat.

Bamboe vloer voordelen

Een bamboe vloer is een natuurproduct, maar zoals hierboven al staat, extreem duurzaam. Daarnaast is het een sterk product wat een lange levensduur garandeert. Deze vloeren zijn geschikt voor toepassing in intensief gebruikte ruimtes. Ook is een bamboe vloer zeer stabiel, en zit er dus weinig werking in de vloer. Bent u op zoek naar een geschikte vloer voor een commerciële ruimte en is een sterke en/of duurzame vloer een vereiste? Ook dan zit u goed met een bamboe vloer.

Bamboe vloer kopen in Zeeland

Een huis gekocht in Zeeland en nu op zoek naar een nieuwe vloer? Bekijk het ruime assortiment bamboevloeren in de grote showroom van de Klerk Parketvloeren in Middelburg. Centraal gelegen, gratis parkeergelegenheid en de vloer wordt bij u thuis geleverd!

2014019 LR.jpg
bottom of page