top of page

Kurkvloeren

Wanneer gedacht wordt aan verduurzaming van een woning, dan is een duurzame vloer een logische keuze. Een kurkvloer is een bewuste keuze! Door de unieke eigenschappen is het een warme en comfortabele keuze. Door de duurzame winning van kurk, is deze vloersoort heel goed in te passen in een bewuste levensstijl en duurzame woning.

Schermafbeelding 2022-10-17 om 10.23.16.png
TRACES SPICE.jpg
PERSONALITY TIMIDE.jpg

Kurkvloer plaatsen

Het zelf plaatsen van een kurkvloer is voor een handige klusser geen probleem. Door het klik-systeem is het net als laminaat, gemakkelijk te plaatsen. 

De minder ervaren klusser voorzien wij graag van advies.

Uiteraard kunnen wij het plaatsen van de vloer ook verzorgen.

Lane Chestnut_INT.jpg

Kurk: Een verantwoord product.

Kurkeiken kunnen tot zo'n 200 jaar oud worden, en de kurk kan elke 9  jaar worden geoogst, zonder dat de boom wordt gekapt of beschadigd! 

Bij aanschaf van een kurkvloer kun je dus verzekerd zijn van een verantwoorde keuze. Meer informatie hierover is te vinden door op de knop hieronder te klikken.

Warme voeten 

Kurk is een natuurlijke thermische isolator. Daardoor is de vloer bestand tegen hoge temperaturen, en kunnen vloeistoffen en gassen niet door de vloer heendringen. De vloer geeft uit zichzelf ook een natuurlijke warmte af, en is erg geschikt voor het plaatsen op vloerverwarming.

Een duurzame keuze en een ecologische vloer

Omdat een kurkeik geoogst wordt, en dus niet gekapt, is een kurk vloer een bijzonder duurzaam product. Iedere 9 jaar kan de kurk opnieuw geoogst worden, en een boom kan tot wel 200 jaar oud worden. Een comfortabele vloer met een dubbel goed gevoel!

Geluidsreducerend

Omdat kurk licht elastisch en samendrukbaar is, voelt het extreem comfortabel om over een kurk vloer te lopen. 
Naast dat comfort van de vloer, is een ander groot voordeel dat kurk automatisch loop- en contactgeluiden reduceert. Ten opzichte van laminaat kan dit tot wel 53% aan loopgeluiden verminderen. 

Kurk vloer kopen in Zeeland

Een huis gekocht in Zeeland en nu op zoek naar een nieuwe vloer? Bekijk het ruime assortiment kurkvloeren in de grote showroom van de Klerk Parketvloeren in Middelburg, Zeeland. Centraal gelegen, gratis parkeergelegenheid en de vloer wordt bij u thuis geleverd!

Beleef onze uitgebreide collectie kurk vloeren van wicanders in de vloerenwinkel in Middelburg.

ORIGINALS HARMONY.jpg
bottom of page