top of page

Perfecte match: Welke vloeren zijn geschikt voor op vloerverwarming?

Toen een aantal jaar geleden vloerverwarming steeds gebruikelijker werd als verwarming in huis, waren slechts enkele (houten) vloeren geschikt om deze warmte goed door te geven aan de woonruimte.

In de jaren daarna werd vloerverwaming steeds gebruikelijker, en zijn vloerproducenten op zoek gegaan naar manieren om die warmte beter door te laten geven.


Innovaties

Van alle vloersoorten die wij in onze winkel verkopen, zijn er maar weinig die echt niet geschikt zijn voor vloerverwarming. Door alle innovaties op dit gebied zijn veel vloeren geschikt om op vloerverwarming en op vloerkoeling geplaatst te worden. Denk daarbij aan houten vloeren, pvc vloeren, laminaat vloeren, kurkvloeren en bamboe vloeren. Natuurlijk zijn er altijd een aantal uitzonderingen, en niet iedere vloer geeft hetzelfde rendement aan warmte door, maar de tijd dat maar enkele vloeren geschikt zijn, is echt wel voorbij.


Wanneer u bij ons langs komt voor advies, kunnen wij natuurlijk kijken naar uw situatie en een advies op maat samenstellen. De informatie in deze blog is gebaseerd op gemiddelden en willekeurige situaties.


Vloerverwarming en houten vloeren

Vooral bij houten vloeren / parketvloeren, is het idee dat deze niet op vloerverwarming kunnen, hardnekkig blijven hangen. Dus hoe zit dat nu, een houten vloer of parketvloer, in combinatie met vloerverwarming. Kan dit eigenlijk wel? Het korte antwoord is ja, en het uitgebreide antwoord wordt heel helder gegeven op de website van 'vloerverwarming en parket' . Wij zijn als winkel aangesloten bij deze partij en kunnen u dus vakkundig adviseren over de combinatie vloerverwarming en parketvloeren.

Vloerverwarming en parket
www.vloerverwarmingenparket.nl

Kurk vloeren en vloerverwarming

Kurk is een natuurlijk materiaal dat steeds populairder wordt als vloerbedekking. Een kurkvloer een vloersoort die extreem goed presteert in combinatie met vloerverwarming. Dit materiaal is een goede warmte geleider en heeft een isolerende werking. Hierdoor blijft de warmte langer behouden en wordt er minder energie verbruikt. Bovendien is kurk van nature elastisch en veerkrachtig, waardoor het goed bestand is tegen de werking van vloerverwarming. Al met al is een kurkvloer een duurzame en comfortabele optie in combinatie met vloerverwarming.


PVC vloeren op vloerverwarming

Ook een pvc-vloer kan geplaatst worden op vloerverwarming. Verlijmde pvc-vloeren zijn dun, hebben een lage thermische weerstand en geven de warmte snel door. Binnen korte tijd een warm huis dus! Echter is het ook zo, dat de warmte heel direct wordt doorgegeven. De vloer warmt dus meteen op, maar zal ook snel afkoelen als de verwarming uit staat of een graad lager gezet wordt. In een houten vloer of kurkvloer, blijft deze warmte langer zitten, zodat de warmte ook voelbaar blijft als de temperatuur naar beneden bijgesteld wordt.


Wanneer er vloerverwarming in de badkamer wordt aangebracht, kan daar ook pvc overheen geplaatst worden. Deze vloerbedekking is namelijk naast geschikt voor vloerverwarming, ook bestand tegen vochtige ruimtes! Geef de badkamer dus een stijlvolle en warme look met pvc.


Samengevat

De juiste vloer voor uw situatie is voor iedereen anders. Wat is de gewenste uitstraling en in welke ruimte komt de vloer? De meeste vloersoorten zijn intussen geschikt voor vloerverwarming én vloerkoeling, dus er zijn ruim voldoende mogelijkheden!

Voor een passend advies en natuurlijk voor het bekijken en vergelijken van de vloeren bent u van harte welkom in onze winkel: Seisplein 5 in Middelburg.


Comments


bottom of page